zaterdag 9 juli 2011

HAPPEN EN TRAPPEN REVIEW BRABANTSE WAL ROUTE ZUID

Een mooie combinatie van culinair genieten en tevens de prachtige omgeving te ontdekken per fiets bereik je met  een fietsroute van 'Happen en Trappen'.
Wij hadden gekozen voor de Brabantse Wal route zuid, in onze eigen woonomgeving.
De route startte bij Stayokay in Bergen op Zoom waar we na koffie met gebak enige uitleg kregen en de routebeschrijving van ruim 50 km.

Volgens de site is de route zo ingedeeld dat je telkens een route fietst van á 10 km.
Toch het eerste gedeelte startte gelijk met 17 km en voerde ons langs bosrijke omgeving zo naar het hogere gedeelte van de Brabantse wal, langs de achterkant van landgoed Mattemburgh.
Uiteindelijk kwamen we in de  vlakke polder met wind op kop, en kwam er voor ons gevoel geen eind aan!
Gelukkig werd alles ruimschoots goed gemaakt door het voortreffelijke voorgerecht in hotel/restaurant Jonckheer.  In de sfeervolle en prachtige ambiance konden we even bijkomen van  dit langste stuk van de route om daarna weer volle moed te vertrekken naar onze volgende gang.
Smaakvol intérieur restaurant Jonckheer

Voorgerecht in restaurant Jonckheer

Dit kregen we in de, pas geopende, ‘Theetuin Kortenhoeff’.
De naam Kortenhoeff is ontleent aan het natuurgebied Kortenhoeff  waarin deze boerderij gelegen is.
Daar werden we erg gastvrij ontvangen in een zeer smaakvolle en gezellige omgeving.
Een vers gemaakte kippensoep zorgde weer voor nieuwe energie zodat het volgende gedeelte van de fietsroute vlekkeloos verliep, al begon ik de wijn wel in de benen te voelen!
Verse kippensoep bij Theetuin Kortenhoeff

Bij  restaurant ‘De Blauwe Pauw’ mochten we buiten op het terras genieten van ons hoofdgerecht, simpel maar goed.
We kregen sterk het gevoel dat we op een ongeschikt kwamen, doordat er een zeer grote groep gasten arriveerde die al hun aandacht op eiste.  We kregen helaas het gevoel op een schopstoel te zitten.  Dan is het toch de kunst van een ondernemer om ondanks drukte een gastvrijheid uit te stralen! Maar uit ervaring weten we dat het bij de Blauwe Pauw altijd uitstekend is.
Overal was veel aandacht aanbesteed aan kwaliteit en presentatie van het eten en konden we genieten van sfeervolle interieurs.
Jammer genoeg was dit alles niet te vinden bij de ‘Eetwinkel De Boerenmeisjes’ in Woensdrecht waar we ons nagerecht konden nuttigen.
Een ijsje in een wegwerpbekertje in een sfeerloze omgeving!
Om ons extra km’s te besparen mochten we van de eigenaars van de Theetuin Kortenhoeff de route daar inleveren waar we dan als afsluiting nog koffie hebben gedronken en de eigenaar op zijn kosten plots met een toetje aan kwam draven! Hij presenteerde het om in een handomdraai een lekker nagerecht op tafel te zetten.
Voor ons zeker en vast een reden om terug te keren,  is het niet voor een kopje koffie  dan wel voor een High Tea.
Sfeervolle ambiance van Hoeve Kortenhoeff
In ieder geval een fietstocht om iedereen aan te raden, al vinden we wel dat de Brabantse Wal mooiere stukken natuur te bieden heeft dan we nu in deze route hebben gezien.
Een tip als je van plan bent een route van Happen en Trappen te gaan rijden; neem vooral  flink de tijd, vertrek  s’morgens  op tijd aan je route.  Zo voorkom je dat de verschillende gangen elkaar te snel opvolgen en geeft het je tijd om te genieten van de fietsroute zelf. 
VEEL FIETS EN EET-PLEZIER
Polderlandschap in Ossendrecht

Opmerking 20 april 2016:
Inmiddels is deze Brabantse Wal - route Zuid iets veranderd. Ten eerste de naam van de route, het is nu:  ‘De BrabantseWal’. En ook in het aanbod van de deelnemende restaurants zijn enkele veranderingen.
De route start nu bij het Fletcher Hotel in Bergen op Zoom, de soep krijg je bij Recreatieboerderij de Walkant in Woensdrecht en het nagerecht is niet meer bij de Boerenmeisjes maar bij Orangerie Mattemburgh in Hoogerheide.
Dat maakt dat de route die je fiets ook anders is ten opzichte dan ik in 2011 heb gereden.
Lees hier het verslag van deze vernieuwde route!

Orangerie Mattemburg

Anita

1 opmerking:

  1. Leuke foto. Koeien zijn mijn favoriete grote huisdieren.

    Mooi stukje Brabantse Wal.

    BeantwoordenVerwijderen