donderdag 6 oktober 2011

LITTLE ADULTS


Anna Skladmann


Anna Skladmann, een 25 jarige freelance fotografe uit Bremen, woont en werkt tussen New York en Moskou.
Haar ouders zijn beiden Russisch en ze groeide op met sprankelende verhalen over Rusland. Ze bezocht Rusland voor de eerste keer in 2000. 
Daar werd ze gefascineerd door kinderen  op een gemaskerd bal. De manier waarop ze zich gedroegen aan tafel en zich rond bewogen. Het was in ieder geval niet de houding die je kent van kinderen in europa. Het leken net ‘kleine volwassenen’.




Nastia, in haar eigen  kast met filmkostuums
Jaren later ontmoet ze de 8-jarig Nastia  en was gefascineerd door haar. Met een 8-jarige praat je toch anders dan met een volwassenen maar  met de kleine Nastia leek het net alsof Anna met een volwassenen vriendin aan het praten was!
Nastia vond het prachtig dat iemand buiten haar kleine wereldje, geïnteresseerd was in haar leven. En Anna kreeg de kans Nastia te fotograferen  in het  Art Deco huis van haar ouders.
Anna verhuisde in 2009 van New York naar Moskou en haar kleine ‘volwassenen’ vriendin Nastia introduceerde haar aan haar vrienden. Zo ontmoette Anna andere kinderen en haar snel ontstond er een verstandhouding. De droom van Anna was om in hun wereld te duiken en deze wereld te begrijpen.
Zo krijgt Anna de kans om Russische kinderen die behoren tot de “Noveau Riche” en opgroeien in grote rijkdom en weelde, te fotograferen in hun eigen omgeving en kleding.
Nikita en Alina
Het laatste meisje wat Anna fotografeerde was Varvara, een meisje met blonde vlechtjes in een gele jurk al springend in de lucht.  Net alsof ze uit haar cocon wilde breken, en als een vlinder wilt weg vliegen van iets…….


Varvara in haar eigen thuis-biosscoop

Dit gaf Anna de stimulans om vast en zeker met dit project verder te gaan en over 10 jaar hoopt ze deze ‘Kleine Volwassenen’ opnieuw te mogen fotograferen als ze werkelijk volwassenen zijn.
De hier afgebeelde foto’s komen uit haar eigen serie “Little Adults”, uitgebracht in een hardcover boek, ISBN 978-386828-192-7
Lisa
Anita


Bron: NewYorkTimes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten